TOIMISTOMME ON AVOINNA
MA - PE KLO 8.00 - 16.00

PÄIVYSTYSNUMERO
MUINA AIKOINA:

Usein kysyttyä

Pitääkö muuttoilmoitus tehdä myös huoltoyhtiölle?

Viranomaisille tai Postille tehtävä muuttoilmoitus ei valitettavasti välity millään tavalla taloyhtiölle. Tämän johdosta on erittäin tärkeää, että muuttoilmoitus tehdään myös huoltoyhtiölle ja isännöitsijälle sekä taloon muuttaessasi että poismuuton yhteydessä. Huoltoyhtiö ylläpitää talonkirjaa asukkaista, joten on ensisijaisen tärkeää ilmoittaa heille muutosta, jotta huoltoyhtiö voi mm. laittaa nimesi ovisummeriin, ilmoitustauluun sekä mahdollisesti huoneiston-oviin sekä pystyy avaamaan sinulle oven, mikäli avaimesi on jäänyt sisälle.

Laittaako huoltoyhtiö nimen ilmoitustaululle, summeriin ja asunnon oveen?

Huoltoyhtiö laittaa nimen aina ilmoitustaululle ja summeriin. Taloyhtiöstä riippuen nimi laitetaan oveen huoltoyhtiön toimesta tai asukkaan täytyy itse laittaa nimi asunnon oveensa. Tiedon nimen laitosta oveen saa huoltoyhtiöltä.

Keneltä voin varata saunavuoron?

Saunavuoron voi varata huoltoyhtiöltä. Saunamaksun veloittaa isännöitsijätoimisto.

Keneltä voin kysyä vapaista autopaikoista?

Vapaista autopaikoista tietää isännöitsijä. Isännöitsijätoimisto myös veloittaa autopaikkamaksun.

Kuuluuko parvekkeen ovi taloyhtiölle vai osakkaalle?

Parvekkeen ovi kuuluu taloyhtiölle. Jos ovia on kaksi, ulompi ovi kuuluu taloyhtiölle ja sisempi ovi osakkaalle.

Mikä on huoneiston normaali lämpötila?

Huoneiston lämpötilan tulee olla +20–23 °C oleskeluvyöhykkeeltä mitattuna (keskeltä huonetta ja n. vyötärön korkeudelta).

Miksi patterit ovat välillä kylmiä?

Kun huoneessa on riittävästi lämpöä, ei patterilämmitystä tarvita. Tällöin termostaatti pienentää lämpimän veden virtausta patterissa. Patteri voi olla ajoittain kylmä tai vain yläosastaan lämmin. Tämä osoittaa termostaatin toimivan.

Miten voin tarkistaa, että patteri toimii?

Tarkasta onko termostaatti varmasti täysin auki. Katsoi ettei termostaatin edessä ole esim. verhot (termostaatti mittaa huonelämpötilan väärin). Jos mahdollista avaa tuuletusikkuna hetkeksi (n. 5min) ja kokeile alkaako termostaatin jälkeen patterin yläosa lämpiämään. Mikäli patteri ei näistä toimenpiteistä huolimatta lämpiä, ota yhteyttä huoltoyhtiöön.

WC-lavuaari ei vedä?

Olettehan puhdistaneet vesilukon ja tarkastaneet vesilukon kiinnitysruuvin ettei ole hiukset ym. kiertyneet ruuvin ympärille estäen veden poistumista viemäriin. Tarkasta puhdistusten jälkeen ettei viemärit jää vuotamaan. Jos lavuaari ei vieläkään vedä, ota yhteyttä huoltoyhtiöön.

Kylpyhuoneen lattiakaivo vetää heikosti tai ei vedä ollenkaan?

Tarkasta/puhdista lattiakaivo hiuksista yms. muista epäpuhtauksista. Jos lattiakaivo ei lähde vetämään puhdistuksen jälkeenkään, ota yhteyttä huoltoyhtiöön.